ЕКСКЛУЗИВНО: Google пуска безплатни обяви в услугата Shopping

Retail секторът се сблъска с много заплахи през годините, които само се засилват по време на Коронавирус пандемията.

При затворени физически магазини, дигиталната търговия се превърна в спасителен пояс за търговците на дребно.

И тъй като потребителите все повече пазаруват онлайн, те вече търсят не само стоки от първа необходимост,но и неща като детски играчки, облекло и стоки за дома. Това представлява добра възможност за затруднения бизнес да се свърже отново с потребителите си. Много от търговците обаче не могат да си позволят да го направят в по-голям мащаб.

В тази неблагоприятна за бизнеса обстановка, Google напредва в плановете си да улесни търговците, а именно да им даде възможност да продават безплатно в платформата.

От следващата седмица резултатите от търсенето в раздела Google Shopping ще се състоят предимно от безплатни обяви. Това ще бъде с цел да се помогне на търговците да се свързват с потребителите, независимо дали рекламират в Google.

Всеки ден в Google има стотици милиони Shopping търсения. Много търговци на дребно разполагат с готови за изпращане артикули, от които хората се нуждаят, но са по-трудно откриваеми онлайн.За търговците на дребно тази промяна означава безплатно достигане до милиони хора, които ежедневно използват Google за пазаруване. Купувачите пък, ще имат възможност да избират от повече продукти и от повече магазини, които ще могат да открият в Google Shopping раздела.

Рекламодателите ще могат да допълват своите платени кампании с безплатни листинги. Ако сте съществуващ потребител на Merchant Center и Shopping Ads, не е необходимо да правите нищо, за да се възползвате от безплатните обяви. За новите потребители на Merchant Center, Google ще продължи да работи по оптимизиране на процеса през идните седмици и месеци.

За съжаление, Google Shopping все още не е активиран за българския пазар. Това обаче отваря прекрасни възможности за нашите търговци. Времето е изключително благоприятно за излизане на чуждите пазари. Съседна Румъния и Гърция например, са сред одобрените страни за Google Shopping. Тук можете да видите пълния списък на държавите: https://support.google.com/merchants/answer/160637?hl=en

Тези промени ще влязат в сила в САЩ до края на април и е планувано да бъдат приложени в световен мащаб до края на годината. В Google Help Center-a можете да намерите повече подробности за това как да се възползвате от безплатни листинги с продукти и Shopping ads.

Също така Google започва ново партньорство с PayPal, за да могат търговците да свържат лесно своите акаунти. Това ще ускори процеса на присъединяване на нови търговци и ще гарантира, че ще бъдат предоставени най-качествените резултати за Google потребителите.

Google продължава да работи в тясно сътрудничество и с много от съществуващите си партньори, които помагат на търговците да управляват по-лесно своите продукти и инвентар. Това включва Shopify, WooCommerce и BigCommerce. Целта е дигиталната търговия да бъде по-достъпна за фирми от всякакви размери.

Ако сте търговец обмислящ излизането си на чужди пазари и желаете да получите безплатна консултация за стъпките, които трябва да предприемете, свържете се с нас още сега на тел.: 0877 065 466 или на имейл hiworld@magic-creative.bg.

Back to top