Instagram въвежда нови начини за комуникация с последователи

Instagram пусна серия от нови функции, предназначени да формират по-силни връзки между потребители и техните последователи. Те могат да се използват с най-бързо развиващите се канали на Instagram: истории и видео на живо.

Обратно броене в истории

Потребителите вече могат да добавят към историите си интерактивни стикери за обратно броене.

Тази функция може да се използва за събития, като например стартиране на продукт или уеб семинар. Освен това, стикери за обратно броене в истории могат да напомнят на последователите за оферта с ограничено време или такава, която предстои да започне.

След като се създаде стикер за обратно броене, той е лесно достъпен за повторно използване, докато отброяването завърши.

Потребители, които виждат обратното броене, могат да го последват и  да получат известие за приключването му.

Въпроси във видеа на живо

Видеоклиповете на живо вече са популярен начин за отговор на въпроси на последователи в реално време. Тук обаче има два главни проблема. Ако много хора пишат коментари едновременно, добрите въпроси могат лесно да бъдат изпуснати. Също така, хората, които не са започнали да гледат видеото отначало може да нямат представа за какво се говори.

Ето защо потребителите вече могат да използват стикери с въпроси по време на видеоклипове на живо. Това позволява лесно сортиране на запитванията, а зрителите ще могат да виждат на кaкво се отговаря в момента. 

Тези функции вече са достъпни за iOS и Android. Излъчването на видеоклипове на живо е достъпно само за iOS, но те могат да се гледат и от потребителите в Android. 

 

Източник: searchenginejournal.com

Back to top