Промяна в правилата на Google AdSense: Всички нови сайтове ще трябва да бъдат одобрявани

Google планира промяна в правилата на AdSense, според която всеки нов сайт ще трябва да се добави отделно в профила на потребителя и да премине през процес на одобрение, за да показва реклами.

Стъпки за одобрение

Като начало, потребителите на AdSense ще трябва да докажат, че притежават или имат право да променят съдържанието на домейна, на който желаят да публикуват реклами.

След това Google ще провери дали сайтът е съгласуван с политиката на AdSense и ще го маркира като “Готов,” ако покрива всички критерии.

Какво се случва, ако не сте одобрени?

Ако Google прегледа сайт и не го одобри, той ще го маркира с "Нуждае се от внимание." Това ще даде възможност на собствениците да коригират възникналите проблеми.  

Какво означава това за потребителите

Като част от промяната, разделът "Моите сайтове" ще бъде преименуван на "Сайтове" и ще бъде преместен в горната част на менюто с цел по-лесно намиране.

Google твърди, че освен тази малка модификация, по-голямата част от потребителите няма да усетят разлика. Тези, които са засегнати, най-вероятно ще бъдат помолени да помогнат на AdSense да намери правилния код за реклама при добавянето на нов сайт.

Google предприема тази промяна, защото подобряването на качеството на AdSense прави програмата по-привлекателна за рекламодателите, което от своя страна ще е полезно и изгодно за потребителите, публикуващи реклами. 

 

Източник: searchenginejournal.com

Back to top